Op 19 november is de eerste weer fysieke regiobijeenkomst sinds lange tijd. Voor deze bijeenkomst hebben we een speciale spreker: Steven Pont, voormalig leerkracht, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut. Ook gaat u in gesprek met scheidend voorzitter van de VO-raad Paul Rosenmöller, hij zal u tevens meenemen in enkele huidige ontwikkelingen.

Steven Pont, over zijn bijdrage: “Waarom mensen doen wat ze doen en zich op een specifieke manier gedragen, is vooral ook een kwestie van hoe je er naar kijkt. Een aanhanger van Freud hanteert een ander verklaringsmodel voor iemands gedrag dan een behaviorist en een ontwikkelingspsycholoog kijkt er weer anders naar dan een evolutionair psycholoog. De laatste jaren heeft de systeemtheorie in die grote psychologische arena een grote vlucht genomen, een theorie die ervan uitgaat dat ons gedrag niet zozeer vanuit onszelf komt, maar wordt opgeroepen door de manier waarop andere mensen zich ten opzichte van ons opstellen en met ons omgaan. Dat geldt niet alleen binnen gezinnen en bedrijven zo, maar natuurlijk ook in het onderwijs. We hebben invloed op elkaar. Tijdens deze bijeenkomst gaan we onderzoeken hoe we een aantal systeemtheoretische principes binnen het onderwijs in ons voordeel kunnen laten werken.“

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 19 november en is van 13:45 (inloop) tot 16:30 (incl. drankje en de mogelijkheid om bij te praten met elkaar achteraf).

Locatie

De regiobijeenkomst vindt plaats in het Montessori College in Arnhem. Dit ligt op 10 minuten loopafstand van station Arnhem Centraal.

 

Direct aanmelden