Tijdens deze regiobijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek om te onderzoeken waar artificiële intelligentie (AI) binnen jouw schoolprakijk een oplossing zou kunnen bieden voor problemen of vraagstukken. Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) is aanwezig om meer te vertellen over intelligente technologieën in ons onderwijs, een ontwikkeling die is versterkt door de corona-epidemie en de opkomst van ChatGPT. Kennis over (of van) AI is niet van belang, kennis van jouw school en leerlingen wél!

Zoals altijd is er ruimte voor ontmoeten, samen leren en meepraten over belangrijke thema's voor de sector. We sluiten af met een diner.

Programma 

14:30 uur - Inloop   
15:00 uur - Welkom en updates vanuit regiobestuur en Adviesraad Schoolleiders 
15:15 uur - Interactieve sessie met NOLAI: introductie over AI, aan de slag in een vraagarticulatiesessie, gezamenlijk vraagstukken bespreken
​16:45 uur - In gesprek met Ingrid de Bonth over de actualiteiten 
17:30 uur - Diner 

Over Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI)

Bij NOLAI werken wetenschappers en bedrijven tussen 2022 en 2032 samen met het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs aan slimme technologie in de klas. NOLAI maakt de pedagogische, maatschappelijke en sociale gevolgen van intelligente technologie in onderwijs inzichtelijk en ontwikkelt betrouwbare producten voor leraar en leerling. Ook ontwikkelt NOLAI intelligente technologie om de kwaliteit van basis- en voortgezet onderwijs te verbeteren.

Locatie 

De bijeenkomst is op Het Rijks vmbo, Goffertweg 20, 6532 AA Nijmegen.

Kosten 

Deze bijeenkomst is kosteloos. 

Contact 

secretariaatbeleid@vo-raad.nl

 

De VO-raad bestaat uit 8 onderwijsregio's, elk met een eigen regiobestuur. Ongeveer twee keer per jaar wordt er per regio een bijeenkomst georganiseerd, waar schoolleiders (van teamleider tot rector) en bestuurders van harte welkom zijn! Meer informatie over de regio's en regiobijeenkomsten.
Direct aanmelden