Op woensdag 28 september a.s. van 15.30 – 17.00 uur organiseert het regiobestuur Zuidwest van de VO-raad wederom een regiobijeenkomst met daarbij de uitnodiging om vervolgens aan te sluiten bij een maaltijd.

Henk Hagoort, de nieuwe voorzitter van de VO-raad is aanwezig en start met het bijpraten over de dan actuele zaken zoals de cao. Aansluitend gaan we met hem en elkaar in gesprek over regionale thematiek. Landelijke aandachtspunten en de daarbij behorende aanpak, blijken in de afzonderlijke regio’s soms verschillend uit te pakken. We willen Hagoort graag aan het einde van onze bijeenkomst een aantal punten hiervan meegeven en indien mogelijk, ook handvatten meegeven hoe men hiermee richting onze regio rekening kan houden.

Hieronder de punten waarover we het willen hebben:

  • De bereikbaarheid van de scholen voor onze leerlingen gezien de ontwikkelingen van het openbaar vervoer.
  • Hoe moeten we omgaan met ons aanbod op school gezien de kleine vakken. Samenwerking, inzet ICT, hoe kunnen we vakken overeind houden.
  • Kansengelijkheid. In hoeverre is er sprake van kansengelijkheid tussen scholen als excursies, examentrainingen vanuit de regio veel lastiger en duurder zijn om te organiseren en er tevens vanuit de nieuwe regelgeving als ongewenst bijeffect minder betalende ouders hebt.
  • Nieuwe collega’s en de marktwerking; hoe gaan we om met de inschaling van de zij-instromers en leidt dit tot nieuw HR-beleid?
  • Inzet NPO-gelden; wat betekent dit voor de organiseerbaarheid van extra lessen/excursies in het bestaande schoolprogramma?
     

Naast het hierboven genoemde is het ook altijd goed om collega’s weer eens te ontmoeten, elkaar bij te praten en wellicht ook nieuwe contacten te leggen, dus; kom ook en neem meteen je (ook leidinggevende) collega mee!

In verband met de catering willen we graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Daarom het verzoek je via deze link aan te melden: aanmeldformulier.. Je kunt je inschrijven tot en met dinsdag 20 september.

Locatie en tijd

De locatie zal zijn op het Goese Lyceum, locatie vmbo-bk, Bergweg 14 te Goes. Het programma start om 15.30 uur.

Direct aanmelden