Hét jaarlijkse event van het Steunpunt Passend Onderwijs komt er weer aan! Op dinsdag 19 november 2019 verzamelen leraren, schoolleiders, schoolbestuurders, medewerkers van swv-en, IB’ers, zorgcoördinatoren, jeugdzorg, leerplicht en ambtenaren zich in Nijmegen voor de scholenconferentie Verrassend Passend. Dit jaar staat de (identiteit van de) leraar centraal. De leraar als sleutelfiguur in het onderwijsproces. Wat betekent het vandaag de dag om leraar te zijn en wat heb je als leraar nodig om daar invulling aan te geven binnen passend onderwijs?

Kom ook, en volg de keynote van Dolf van den Berg, waarin hij kritische vragen zet bij ons huidige onderwijsbolwerk en daaraan gekoppeld onze identiteit. Hoe reëel is dit onderwijsbolwerk en hoe geldig onze identiteit?

Tijdens sessies gaan we daarnaast in op de belangrijkste uitdagingen om inclusiever onderwijs – onderwijs dat zoveel mogelijk recht doet aan de mogelijkheden van de leerling – te realiseren in de school. Doe inspiratie op van scholen die een mooie samenwerking tot stand hebben gebracht. Leer van de pareltjes en wissel met elkaar kennis en ervaringen uit, om samen te komen tot inclusiever onderwijs, maatwerkoplossingen en schoolontwikkeling. 

Bekijk het gehele programma in het programmaboekje.

Tijdsschema

  • 09.00 – 09.30 uur: inloop met koffie & thee
  • 09.30 – 11.00 uur: welkom en keynote
  • 11.00 – 11.30 uur: pauze
  • 11.30 – 13.00 uur: ronde 1
  • 13.00 – 14.00 uur: lunch
  • 14.00 – 15.30 uur: ronde 2
  • 15.30 uur: borrel
     
Waarom naar deze conferentie komen? Ankie van der Werf, netwerkregisseur Passend Onderwijs Openbaar Onderwijs Zwolle, vertelt op de site van het Steunpunt Passend Onderwijs over haar ervaringen.


Praktische informatie

Datum en tijden

Dinsdag 19 november 2019, van 9.30 uur – 15.30 uur met aansluitend borrel

Locatie

De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen. Bekijk de route.

Voor wie

Schoolleiders, schoolbestuurders, medewerkers van swv-en, IB’ers, zorgcoördinatoren, leerkrachten, docenten, jeugdzorg, leerplicht en ambtenaren

Kosten

50 euro, inclusief btw

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met steunpuntpassendonderwijs@vo-raad.nl.