20190913%20afbeelding%20web,%20schoolleidersconferentie%20%28lr%29%20

Veel scholen hebben een duidelijke visie, maar hoe gaat u in de praktijk aan de slag met onderwijsontwikkeling? Hoe krijgt u collega’s in de ontwikkelstand? Kortom: hoe maakt u de vertaalslag van visie naar actie? Tijdens de Schoolleidersconferentie op 13 november 2019 staat die vraag centraal.

Van visie naar actie 

De Schoolleidersconferentie (voorheen de Nationale Schoolleiders Top) is bedoeld voor alle schoolleiders uit het voortgezet onderwijs, dus zowel team- en afdelingsleiders als rectoren en directeuren. Tijdens deze conferentie geven inspirerende sprekers u een kijkje in de toekomst en handvatten om de vertaalslag van visie naar actie te maken. Tijdens de werksessies gaat u samen met collega-schoolleiders aan de slag met thema’s als veranderkracht, lerende cultuur en leiderschap. U krijgt tips om eigentijds onderwijs in uw school toe te passen en u kunt in gesprek gaan met leiders uit andere sectoren en bedrijven. Dé manier om buiten de waan van de dag stappen te zetten in de ontwikkeling van uw school dus.
Meld u aan!

Programma

09.15 uur  Inloop met koffie & thee  
10.00 uur  Opening en keynote door Nils Roemen
11.30 uur  Ronde 1: keuze uit verschillende werk- en inspiratiesessies  
13.00 uur  Lunch
14.00 uur Keynote door Fountainheads 
15.00 uur  Ronde 2: keuze uit verschillende werk- en inspiratiesessies 
16.30 uur   Borrel  

Werk- en inspiratiesessies

U kunt kiezen uit verschillende werk- en inspiratiesessies. Tijdens de werksessies gaat u met een casus uit de praktijk aan de slag. U doet nieuwe inzichten op en leert van de kennis en ervaring van andere schoolleiders. Tijdens de inspiratiesessies doet u vooral inspiratie op, uit theorie of aan de hand van praktijkvoorbeelden van scholen. U bent aan het denken gezet en gemotiveerd om de volgende stap te zetten in uw school. Iedere sessie duurt anderhalf uur. Bekijk hier alle werk- en inspiratiesessies

Leerlingprogramma

Tijdens de Schoolleidersconferentie is er ook een programma voor leerlingen ontwikkeld. Zij denken mee over het onderwijs van de toekomst. In het eerste deel van dit programma gaan leerlingen met elkaar in gesprek over de vraag hoe het huidige onderwijs op hun school verbeterd kan worden. Ze vertalen hun visie op het onderwijs naar een poster. In de pauze richten de leerlingen een Toekomstexpositie in en gaan hierover met u in gesprek. Na de pauze volgen de leerlingen de workshop Discussiëren is te leren, waarin ze gespreksvaardigheden trainen. Wilt u leerlingen meenemen? Geef dit aan in het aanmeldformulier en de organisatie neemt contact met u op.

Locatie en kosten 

De Schoolleidersconferentie vindt plaats in Gooiland, Hilversum. De kosten voor deze conferentie bedragen €80,- per persoon. 

Aanmelden

Bekijk het programma, kies de sessies die u wilt volgen en meld u aan!

Vragen?

Heeft u vragen over de Schoolleidersconferentie? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.