Tijdens Skills The Finals strijden zo’n 1000 finalisten uit de vakwedstrijden Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Wie wordt de beste bloembinder, metselaar, kok of mechatronicus? Beleef het mee op 31 maart en 1 april in Utrecht.

Lees meer over Skills The Finals.

Tijdens Skills The Finals kunnen docenten met hun klas ook een ‘LOB-Experience’ volgen: een loopbaanoriëntatie-programma met meer dan 50 activiteiten, waarbij jongeren zichzelf op een leuke, uitdagende manier kunnen oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier.

Voor docenten zelf heeft Skills The Finals alle dagen een programma met masterclasses van bedrijven en workshops over professionalisering. 

Data en tijden

Skills The Finals 2022 is open voor bezoekers op: 

  • donderdag 31 maart 2022 van 10.00 – 16.00 uur;
  • vrijdag 1 april van 10.00 – 14.30 uur.
     

Locatie

Jaarbeurs, Utrecht 

Kosten 

Het evenement is (kosteloos) te bezoeken met een klas, individueel of met een groep. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor bezoek via het online formulier
 

Skills Talents 2022: aanmelding open 
Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Via een voorronde op de eigen school en een kwalificatiewedstrijd kan een team in de nationale finale komen (Skills the Finals). Scholen kunnen zich nu aanmelden voor het nieuwe wedstrijdseizoen 2022.