Hoe vertaalt u de schoolambities naar effectief en waardevol hr-beleid? En welke instrumenten en modellen kunt u inzetten? Wat is uw rol als strategisch hr-medewerker? Met deze vragen gaat u aan de slag in de digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs. Alles wat u leert, kunt u direct in de praktijk brengen op uw eigen school. Let op: deze training start elke maand. Meld u uiterlijk de laatste vrijdag van de maand aan, zodat u op tijd de inloggegevens krijgt voor uw account.

Het programma

Tijdens de digitale training studeert u in uw eigen tempo en wanneer het u uitkomt. Met een digitaal leerdossier houdt u uw voortgang bij. Daarnaast voert u verschillende praktijkopdrachten uit, zoals het ophalen van 360-graden-feedback over uw rol als hr-medewerker. Deze training is te volgen met of zonder persoonlijke coaching. De training bestaat uit drie blokken:

Blok 1: Verkenning
In het eerste blok staan de ontwikkelingen in de eigen school centraal. Aan het einde van dit blok heeft u in kaart gebracht welke drie tot vijf belangrijke ‘key-issues’ in uw school spelen.

Blok 2: Uitwerking
Met de key-issues als rode draad, gaat u in het tweede blok aan de slag met hr-beleid. Aan het einde van dit blok heeft u een concrete hr-agenda, toegespitst op uw eigen school. Tijdens een praktijkopdracht toetst u deze agenda bij relevante collega’s.

Blok 3: Implementatie
In het laatste blok brengt u al het geleerde samen en is het resultaat een hr-actieplan waarmee u in uw eigen schoolorganisatie aan de slag kunt.

Met of zonder coaching

Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u ervoor kiezen om deze digitale training met of zonder coach te volgen. Als u kiest voor coaching, plant u na elk blok een telefonische afspraak met uw coach. Deze coach helpt u verder in uw ontwikkeling en met de lesstof. Daarnaast kunt u met uw coach sparren over (hr-)situaties die u in de praktijk tegenkomt. Op het leerplatform vindt u een overzicht met beschikbare coaches. U kunt hen zelf benaderen. De inzet van een coach is kosteloos.

Wat levert het op?

Na afloop van de training:

 • heeft u inzicht in uw huidige rol als hr-medewerker en welke competenties u (nog) nodig heeft om uw rol als strategisch hr-medewerker goed te kunnen vervullen.
 • heeft u concrete handvatten voor uw eigen ontwikkeling ten behoeve van de invoering van strategisch hrm in uw school.
 • heeft u een schooleigen actieplan voor de invoering van strategisch hrm in uw school.
   

Tijdsbesteding

De doorlooptijd van de training is ongeveer 3 maanden. Dit bestaat uit:

 • het doorlopen van de digitale leermodule (circa vier dagen);
 • praktijkopdrachten;
 • verdere verdieping;
 • afstemming in de eigen praktijk met de schoolleider;
 • eventuele coaching.
   

Kosten

Deelname aan de training is kosteloos.

Aanmelden

U kunt steeds in de eerste week van de nieuwe maand starten met de digitale training. Het schema hieronder geeft aan vóór welke datum u zich moet inschrijven om in de eerste week van de nieuwe maand de inloggegevens te krijgen voor uw account. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om de training zelfstandig te kunnen volgen. In de startweek van de training ontvangt u de inloggegevens, zodat u aan de slag kunt. Meld u hier aan.

Startweek  Uiterlijk aanmelden op:
Week 44 (1 t/m 5 november 2021) Vrijdag 29 oktober 2021 
Week 48 (29 november t/m 3 december 2021) Vrijdag 26 november 2021 


Vragen?

Heeft u vragen over de training Strategisch HRM voor hr-medewerkers? Stuur dan een e-mail naar voortgezetleren@vo-raad.nl of bel 030 232 48 80.

 

Deze digitale training wordt georganiseerd door Voortgezet Leren

Direct aanmelden