Wil je graag starten of ben je gestart met een brede heterogene onderbouw op jouw school? Tijdens dit leernetwerk ga je aan de slag met vraagstukken en dilemma’s die je in dit proces tegenkomt. Je onderzoekt de kansen en knelpunten van een brede heterogene onderbouw en probeert aan de hand van een eigen leervraag de volgende stap te zetten in de organisatie van een brede heterogene onderbouw op jouw school.

Een leernetwerk

In een leernetwerk delen schoolleiders en teamleiders tijdens bijeenkomsten uitdagingen, dilemma’s, kennis en ervaringen met elkaar over specifieke vraagstukken onder begeleiding van een procesbegeleider. Tijdens een leernetwerk wordt de verbinding tussen theorie en praktijk gemaakt, werk je aan de hand van opdrachten aan je eigen leervraag en delen experts hun kennis en ervaring met jou. Zo kom je tot nieuwe inzichten en ontwikkel je oplossingen en/of werkwijzen die je helpen bij jouw leervraag.

Voor wie?

Het is de bedoeling dat er twee personen vanuit een school deelnemen, waarvan ten minste een persoon een schoolleider of teamleider is.

Als je deelneemt aan het leernetwerk, wordt er van je verwacht dat:

 • Je bij alle vier bijeenkomsten aanwezig bent. Door bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn, is voor zowel jou als de andere deelnemers het leerrendement het hoogst.
 • Je een heldere leervraag hebt.
 • Je de tijd en middelen hebt om jouw leervraag in de praktijk te brengen.
 • Je goede praktijkvoorbeelden en materialen deelt met de andere deelnemers ter inspiratie.
   

Datum en locatie 

Het leernetwerk komt in het schooljaar 2021-2022 vier keer bij elkaar.

 • Startbijeenkomst: 14 september 2021
 • Bijeenkomst 2: 23 november 2021
 • Bijeenkomst 3: 10 februari 2022
 • Slotbijeenkomst: 11 april 2022
   

De locaties worden in overleg met elkaar bepaald tijdens de bijeenkomsten.

De opbrengsten

Tijdens het leernetwerk doe je nieuwe inzichten op over een brede heterogene onderbouw. Je denkt na over oplossingen en/of werkwijzen die je helpen bij jouw leervraag, om zo de volgende stap te zetten in de (door)ontwikkeling van de brede heterogene onderbouw op jouw school. Je volgt onderzoek op het gebied van de brede heterogene onderbouw. En daarnaast bouw je een netwerk op met andere scholen die een brede heterogene onderbouw hebben.

Kosten

Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Meld je vóór 7 september aan voor dit leernetwerk via onderstaande knop. Bij vragen kun je contact opnemen via info@voortgezetleren.nl of 030 232 48 80.

Direct aanmelden