Van 18 t/m 24 november 2019 is het de Week tegen Kindermishandeling. Centraal staan deze keer de ervaringen van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. In de verschillende activiteiten die plaatsvinden tijdens deze week, delen zij hun verhaal, ter inspiratie en lering voor anderen bij het aanpakken van dit complexe probleem.

Op de website Weektegenkindermishandeling.nl vindt u meer informatie over de week en een overzicht van de activiteiten die dit jaar worden georganiseerd. Organisaties die zelf een activiteit organiseren, kunnen deze aanmelden.

Het LVAK maakte eerder al bekend dat zij op 19 november het symposium ‘De aandachtsfunctionaris maakt het verschil!’ organiseren in Utrecht. Op dit symposium staat de rol van de aandachtsfunctionaris binnen een organisatie centraal.

30 jaar Rechten van het Kind, 30 verhalen
Op 20 november 2019, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, is het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom worden het komende jaar 30 persoonlijke verhalen gedeeld die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen. Meer informatie hierover volgt via de website van de Week tegen Kindermishandeling.