Wilt u graag starten of bent u gestart met een brede heterogene onderbouw op uw school? Tijdens dit leernetwerk gaat u aan de slag met vraagstukken en dilemma’s die u in dit proces tegenkomt. U onderzoekt de kansen en knelpunten van een brede heterogene onderbouw en probeert aan de hand van een eigen leervraag de volgende stap te zetten in de organisatie van een brede heterogene onderbouw op uw school.

In een leernetwerk delen schoolleiders en teamleiders tijdens vijf bijeenkomsten uitdagingen, dilemma’s, kennis en ervaringen met elkaar over specifieke vraagstukken onder begeleiding van een procesbegeleider. Tijdens een leernetwerk wordt de verbinding tussen theorie en praktijk gemaakt, werkt u aan de hand van opdrachten aan uw eigen leervraag en delen experts hun kennis en ervaring met u. Zo komt u tot nieuwe inzichten en ontwikkelt u oplossingen en/of werkwijzen die u helpen bij uw leervraag.

Voor wie?

Het is de bedoeling dat er twee personen vanuit een school deelnemen, waarvan ten minste een persoon een schoolleider of teamleider is. Als u deelneemt aan het leernetwerk, wordt er van u verwacht dat:

  • u bij alle bijeenkomsten aanwezig bent. Door bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn, is voor zowel u als de andere deelnemers het leerrendement het hoogst.
  • u een heldere leervraag heeft.
  • u de tijd en middelen heeft om uw leervraag in de praktijk te brengen.
  • u goede praktijkvoorbeelden en materialen deelt met de andere deelnemers ter inspiratie.

 

Waar en wanneer?

Het leernetwerk komt in 2020 vier keer bij elkaar: 

  • Startbijeenkomst: 28 mei, van 9.30 uur tot 12.00 uur
  • Bijeenkomst 2: 24 september, van 9.30 uur tot 12.00 uur
  • Bijeenkomst 3: 5 november, van 9.30 uur tot 12.00 uur 
  • In overleg met de deelnemers wordt nog een vierde bijeenkomst ingepland
     

De locaties worden in overleg met elkaar bepaald tijdens de bijeenkomsten. 

De opbrengsten

Tijdens het leernetwerk doet u nieuwe inzichten op over een brede heterogene onderbouw. U denkt na over oplossingen en/of werkwijzen die u helpen bij uw leervraag, om zo de volgende stap te zetten in de (door)ontwikkeling van de brede heterogene onderbouw op uw school. Ook bouwt u een netwerk op met andere scholen die een brede heterogene onderbouw hebben.

De kosten

Deelname aan dit netwerk is kosteloos.

Aanmelden

Meld u aan voor dit leernetwerk.

Vragen?

Heeft u vragen over dit leernetwerk? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Direct aanmelden