Met deze startbijeenkomst maken deelnemende schoolorganisaties een begin met het delen van hun ervaringen, lessen en expertise in leernetwerken. De leernetwerken zijn georganiseerd rondom aantal inhoudelijke thema's, die gaan over eigentijds en toekomstgericht onderwijs in een professionele schoolorganisatie 2019.

De VO-raad en Schoolinfo organiseren op 18 april 2019 samen een startbijeenkomst leernetwerken over eigentijds en toekomstgericht onderwijs in een professionele schoolorganisatie. Met deze aftrap gaan vier leernetwerken van start, waarbij deelnemende scholen worden uitgedaagd om in een informele sfeer van en met elkaar te leren rondom een specifiek vraagstuk en/ of thema. 

Programma

De inloop met lunch is van 12.30 uur tot 13.15 uur. Daarna volgt van 13.15 uur tot 13.30 een plenaire opening en gezamenlijke aftrap van de leernetwerken. Hierna gaan de deelnemers van de vier leernetwerken van 13.30 uur tot 16.00 uur uiteen. Het programma is afgelopen om 16.00 uur.

Kosten en aanmelding

Na aanmelding zijn de bijeenkomsten kosteloos toegankelijk voor schoolleiders of teamleiders, in combinatie met iemand uit de eigen schoolorganisatie. Je kunt je nu aanmelden voor één van de vier leernetwerken (inclusief startbijeenkomst): 

1. Leernetwerk 'Brede vorming'
2. Leernetwerk 'Flexibilisering van het onderwijs'
3. Leernetwerk 'Anders organiseren en ontwikkeltijd'
4. Leernetwerk 'Lerende cultuur en kwaliteitszorg'

Locatie

De locatie van de gezamenlijke startbijeenkomst wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. De vervolgbijeenkomsten vinden plaats op de scholen van de deelnemers.