Het Profielenberaad organiseert op 31 oktober haar 16e symposium, met als thema 'Eigen-wijze curriculumontwikkeling'. Hiermee spelen de profielorganisaties en profielscholen in op de publicatie van de adviezen van Curriculum.nu op 10 oktober. Centraal staat de vraag: hoe gaan scholen om met de 30% vrije ruimte in het curriculum, en hoe haken we als scholen op ‘eigen-wijze’ in op de overige 70%? Hoe slagen we erin om leraren en scholen een actieve en creatieve rol te laten spelen waarmee we beter inspelen op actuele ontwikkelingen, nieuwe wetenschappelijke inzichten en op de leerbehoefte van leerlingen?

Naast een keur aan workshops zijn er inleidingen van Monique Volman (hoogleraar Onderwijskunde aan de UvA) en Dorien Zevenbergen (Onderwijsinspectie, Staat van het Onderwijs) die dieper ingaan op het thema van de middag. Ook is er een gevarieerd aanbod van workshops.

Ter afsluiting gaat Alida Oppers (ministerie van OCW, directeur-generaal po/vo) in gesprek met de zaal over de voorbeelden van ’eigen-wijze curriculum ontwikkeling’ en over de vervolgstappen na de presentatie van de opbrengsten van Curriculum.nu.

Datum en tijden

Donderdag 31 oktober 2019, van 12.00 tot 17.30 uur

Locatie

Conferentiecentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Voor wie

Docenten, schoolleiders en teamleiders

Kosten

Deelname is kosteloos.

Meer informatie en aanmelden 

U kunt zich tot en met 27 oktober a.s. aanmelden via het online formulier van SLO.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: profielenberaad@slo.nl.