Bestuurders zijn vaak op zoek naar de ideale omvang van hun onderwijsinstelling(en) om verantwoord op ontwikkelingen - zoals het lerarentekort, krimp, passend onderwijs en digitalisering - te kunnen inspelen, zonder het eigen karakter en identiteit uit het oog te verliezen. Maar is er een ideale schaal, of vragen de verschillende uitdagingen elk om een eigen schaalomvang? Is schaalvergroting een onvermijdelijke trend of zijn er alternatieven? Tijdens dit symposium wordt - op basis van praktijkervaring en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek - nader ingegaan op deze en andere vragen.

De bijeenkomst is het afscheidssymposium van de Commissie Fusietoets Onderwijs (CFTO) die op 1 januari 2019 ophoudt te bestaan.

Dagvoorzitter prof. Job Cohen zal het symposium leiden. In ieder geval de volgende personen hebben toegezegd een bijdrage te willen leveren aan het symposium:

  • Arie Slob (minister van OCW) 
  • Prof. Edith Hooge (hoogleraar Onderwijsbestuur, TIAS, Universiteit van Tilburg)
  • Liesbeth Verheggen (voorzitter AOb)
  • Prof. Renée van Schoonhoven (hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam)


Meer informatie over het programma volgt via de website van de CFTO.

Datum en tijd

Maandag 14 januari 2019 van 13.30 tot 17.30 uur

Locatie

Utrecht

Voor wie

Het symposium ‘School en schaal’ is interessant voor schoolbestuurders, politici, beleidsmakers, wetenschappers, onderwijspersoneel, onderwijsorganisaties (sectorraden, besturenorganisaties) en leerling- en ouderverenigingen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier.