Professionalisering van de schoolorganisatie begint bij het weten waar je nu als school staat en hoe je vervolgstappen kunt zetten. Een visitatie doen op de eigen school geeft u de mogelijkheid om kritisch naar uw school te kijken. In deze eendaagse training van Voortgezet Leren leert u hoe je zo’n visitatie uitvoert.

U leert hoe u een (ontwikkelgerichte) visitatie in uw eigen school kunt opzetten en hoe je een zelfevaluatie uitvoert. De volgende onderwerpen komen aan bod: vraagarticulatie, lesobservatie, gesprekstechnieken, geven van feedback en rapporteren van bevindingen.

Ook oefent u tijdens de training in kleine groepen samen de vaardigheden die nodig zijn om een visitatie in de praktijk te doen. De visitatie bestaat bijvoorbeeld uit lesbezoeken en gesprekken met schoolleiding, docenten en leerlingen.

Datum en tijden

Dinsdag 8 oktober 2019, van 10.00 tot 17.30 uur

Locatie

Zeist

Voor wie

Leraren, teamleiders en schoolleiders

Kosten

De training is gratis.

Aanmelden

U meldt zich aan met een collega van uw eigen school. Dit kan tot donderdag 5 september via het online formulier

Vragen

Heeft u vragen over de training ‘Visitatie op de eigen school?’ Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel  030 – 232 48 90.

Ervaring van een deelnemer

“Het is een enthousiaste training in een hoog tempo! Je leert kritisch, maar zonder oordeel, te kijken naar de situatie binnen je eigen school.”