Voor welke thema’s heb jij behoefte aan meer kennis uit onderzoek, waarmee je in de praktijk aan de slag kunt op school? Het NRO nodigt onderwijsprofessionals uit om tijdens deze sessie mee te denken over onderwerpen voor nieuwe leidraden voor het po en vo.

In deze nieuwe leidraden wil het NRO wetenschappelijke kennis over een aantal belangrijke thema’s delen met scholen, alsook enkele praktische aanbevelingen (gebaseerd op deze kennis) om direct mee aan de slag te gaan. Elke leidraad wordt gemaakt door een schrijfteam van wetenschappers, leraren, intern begeleiders, schoolleiders en lerarenopleiders.

In een eerste online veldraadpleging konden onderwijsprofessionals doorgeven voor welke thema’s zij graag een leidraad zouden willen zien. In de Trends & Tapas-sessie worden deze ingebrachte potentiële thema’s eerst gerangschikt. Voor welk van de thema’s zie je in jouw onderwijspraktijk het meest een behoefte aan kennis uit onderzoek? Daarna wordt per thema ingezoomd voor een verdere afbakening: welke vragen en behoeften zie je binnen een thema; welke uitdagingen ervaar jij of je team in de praktijk? Dit alles gebeurt in een open gesprek met elkaar en onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 8 december 2022; 17.00-19.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
  • Locatie: regio Utrecht
  • Voor wie: leraren, intern begeleiders, schoolleiders en bestuurders in het po en vo die geïnteresseerd zijn in onderwijsverbetering
  • Kosten: geen
     

Aanmelden

Je kan je tot 5 december aanmelden via onderstaande link.

Direct aanmelden