Na een aantal jaren voor de klas hebben de meeste leraren de basis wel onder de knie. Op dat moment komt bij veel jonge leraren de vraag op wat een volgende uitdaging kan zijn. “Ik zie veel leeftijdsgenoten in andere sectoren continu werken aan nieuwe, gave projecten”, vertelt de 23-jarige Anniek. “Dan denk je weleens, wat zijn de mogelijkheden voor mij als docent? Hoe blijf je je ontwikkelen?” Herkent u als school- of teamleider jonge leraren bij u op school hierin? Speciaal voor hen organiseert Schoolinfo in november 2020 voor de tweede keer een tweedaagse: ‘Leraarschap in breder perspectief’.

Programma

Tijdens de tweedaagse krijgen de leraren een bredere kijk op hun onderwijsloopbaan. Ze bouwen een netwerk, kennis en ervaring op, die van pas komen tijdens hun carrière. Na de tweedaagse gaan deelnemers bij elkaar op schoolbezoek. Zo leren ze elkaars scholen kennen. Bekijk het programma van de tweedaagse.

Reacties deelnemers
Aan de eerste tweedaagse voor jonge leraren in januari 2020 deden 19 deelnemers uit het hele land mee. Zij kregen een afwisselend programma met onder andere een dinerlezing van Pedro de Bruyckere, pedagoog en onderzoeker, en speeddates met verschillende organisaties uit het onderwijsveld. Bekijk de boordeling van de deelnemers. Een greep uit de reacties: 

“Ik realiseer me door de tweedaagse dat het belangrijk is om je af te vragen aan welk soort onderwijs je wilt meewerken. Wat past bij mij en wat vind ik als docent belangrijk? Dat helpt om niet opgebrand te raken.” Rinse (30)

“Ik was vooral bezig met de invulling van mijn eigen lessen. Nu weet ik dat ik veel meer kan doen, op lesniveau én daarbuiten. Daar heb ik zelf invloed op. Ik kan bijvoorbeeld nadenken over hoe wij op school lesstof aanbieden. Of over hoe onze school is ingericht.” Anniek (23)


Voor wie?

Het programma is bedoeld voor leraren met twee tot vijf jaar werkervaring.

Datum en locatie

De tweedaagse vindt plaats op 19 en 20 november 2020 op Landgoed de Horst in Driebergen. N.B. Mocht de bijeenkomst door de coronacrisis niet kunnen plaatsvinden op 19 en 20 november, dan wordt in overleg met de deelnemers gezocht naar een nieuwe datum.

Kosten

De kosten bedragen 595 euro (tip: leraren kunnen hiervoor het jaarlijkse persoonlijke professionaliseringsbudget van 600 euro voor gebruiken). Eten, drinken en overnachting zijn inclusief.

Aanmelden en vragen

Is deze tweedaagse met bijhorende schoolbezoeken ook wat voor jonge leraren uit uw team? Laat hen dan inschrijven via de onderstaande aanmeldknop. Bij vragen kan contact worden opgenomen met erikex@schoolinfo.nl.

Direct aanmelden