Op 9 en 10 januari organiseert Schoolinfo een tweedaagse voor leraren met twee tot vijf jaar werkervaring, gericht op professionele groei.

De eerste jaren van de loopbaan zijn cruciaal voor de ontwikkeling van leraren. Na de lerarenopleiding leren ze de fijne kneepjes van het vak in de uren die ze voor de klas staan. Maar, hoe zit het met de professionele groei nadat ze het vak onder de knie hebben? Hoe blijven zij zichzelf verbeteren en hoe dagen ze zichzelf verder uit?

Tijdens de tweedaagse krijgen de deelnemende leraren een bredere kijk op hun onderwijsloopbaan. In de maanden erna bezoeken zij ook twee andere scholen en is er een terugkommiddag. Leraren bouwen zo een netwerk en kennis en ervaring op die van pas komen tijdens hun verdere carrière.

Data tweedaagse

Donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2020

Locatie

Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder

Programma

Deelnemende leraren:

  • gaan in gesprek met Pedro De Bruyckere, internationaal bekend en gerenommeerd pedagoog en onderzoeker uit Gent. De Bruyckere schreef meerdere boeken over mythes in het onderwijs en hoe onderwijswetenschap in de klas ingezet kan worden.
  • gaan in gesprek met Valentina Devid, docent geschiedenis aan het Christelijk Lyceum in Apeldoorn. Devid wist met veel succes haar onderwijs te innoveren. Ze is het voorbeeld van een teacher leader die het verschil kan maken voor haar leerlingen.
  • leren de verschillende krachten uit het onderwijsveld kennen, zoals de Onderwijsinspectie, het ministerie van OCW, de VO-raad en SLO.
  • krijgen verschillende activerende workshops waarin ze leren hoe je een proces van verandering in de school opstart.
  • bouwen een netwerk op met andere deelnemers via een teambuildingsactiviteit en twee borrels.
     

Na de tweedaagse gaan leraren op lesbezoek bij deelnemers van andere scholen en bereiden zij een bezoek van andere deelnemers aan uw school voor. Zo ervaren ze hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en doen ze nieuwe inzichten op. Ook is er een terugkommiddag op 17 april. Dan komt iedereen weer bij elkaar in Utrecht om ervaringen uit te wisselen en het traject af te sluiten.

Kosten

De deelnemersbijdrage is 450 euro per persoon (inclusief btw - ook inclusief eten, drinken en overnachting)

Aanmelden

Heeft u beginnende leraren waarvoor dit echt iets is? Wijs hun dan op deze tweedaagse. Aanmelden kan via het online formulier van Schoolinfo

Vragen

Heeft u vragen over de tweedaagse? Stuur dan een e-mail naar info@schoolinfo.nl.