Wil jij je kennis over onderwijshuisvesting vergroten? Volg dan de cursusreeks onderwijshuisvesting die kennispartner Ruimte-OK organiseert. Tijdens deze cursusreeks gaan we in op verschillende thema's rondom onderwijshuisvesting, zoals de wet- en regelgeving, strategisch huisvestingbeleid, verduurzaming & renovatie en meer.

Inhoud cursus

Veel schoolleiders en bestuurders maken in hun werkzame leven maar een enkele keer een bouwtraject van een school mee. Maar wat betekent dit? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke stappen moeten worden doorlopen om tot een goede invulling van dit opdrachtgeverschap te komen? En hoe kies je tussen regulier of integraal aanbesteden?

Thema’s zoals verduurzaming, kwaliteitsborging en levensduurbenadering vragen daarnaast een specifieke aanpak tijdens de verschillende bouwfasen. Kortom op welke manier geef je invulling in jouw rol als opdrachtgever/ bouwheer? Tijdens deze interactieve cursusmiddag wordt de invulling van het opdrachtgeverschap verder verkend. De cursisten worden meegenomen in de principes van het ‘Projectmanagement’ en krijgen tips mee hoe zij hiermee in de eigen praktijk aan de slag kunnen.

Cursusleiders: Wim Lengkeek (beleidsadviseur onderwijshuisvesting bij Florion) en Jeroen Paas (kennismanager & energiebespaarder Ruimte-OK).

Dinsdag 8 oktober 2024, van 10:00 tot 13.30 uur

Kosten: Verdiepingscursus kost € 250,- excl. btw per cursus. Volg je de volledige reeks? Dan krijg je 1 verdiepingscursus cadeau en is het totaalbedrag € 1.100,- excl. btw. voor de volledige reeks
Voor: professionals bij gemeenten, primair en voortgezet onderwijs
Locatie: Seats2meet Utrecht CS

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het formulier van Ruimte-OK.

Verdiepingscursussen

Naast bovenstaande cursus worden nog vier cursussen aangeboden. U kunt de cursussen als combinatie of los volgen:

  • Onderwijshuisvesting - de basis (17 september 10.00 - 15.30 uur)
  • Verdiepingscursus - Strategisch aan de slag (26 september 10.00 - 13.00 uur)
  • Verdiepingscursus - Onderhoud en kosten (26 september 13.30 - 16.30)
  • Verdiepingscursus - Bouw, beheer en exploitatie (8 oktober 10.00 - 13.00 uur)
  • Verdiepingscursus - Van school naar maatschappelijke kindvoorziening (8 oktober 13.30 - 16.30 uur) 
Direct aanmelden