Wil jij je kennis over onderwijshuisvesting vergroten? Volg dan de cursusreeks onderwijshuisvesting die kennispartner Ruimte-OK organiseert. Tijdens deze cursusreeks gaan we in op verschillende thema's rondom onderwijshuisvesting, zoals de wet- en regelgeving, strategisch huisvestingbeleid, verduurzaming & renovatie en meer.

Inhoud cursus

Tijdens deze interactieve cursus beginnen we met inzicht. Wat is de definitie van duurzaamheid? En hoe zit het met thema’s zoals het klimaat, CO2-reductie en circulariteit? En hoe kom ik erachter hoe duurzaam mijn school of portefeuille is? Het vormen van een duidelijk beeld over waar je staat met alle schoolgebouwen zorgt voor een goed vertrekpunt om met de opgaven aan de slag te gaan. Ook leren we je meer over normeringen zoals BENG of de milieuprestatie en hoe je instrumenten kunt toepassen zoals de Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik.

Vervolgens bespreken we de landelijke opgaves met betrekking tot duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit en krijg je tips en adviezen over hoe je een portefeuilleaanpak kunt vormgeven. Na deze cursus weet je de verduurzaming mee te nemen in de integrale aanpak en heb je een stappenplan om zelf met de opgaves aan de slag te gaan. Ook gaan we in op de mogelijkheden die je direct morgen al kan doorvoeren.

Cursusleiders: Jeroen Paas (kennismanager Ruimte-OK & energiebespaarder) en Wim Lengkeek (beleidsadviseur onderwijshuisvesting bij Florion).

Datum en tijden

Dinsdag 26 januari 2023, van 10:00 tot 13.00 uur

Kosten: €175,- excl. btw, €150,- excl. btw per cursus wanneer je de volledige reeks volgt.
Voor: professionals bij gemeenten, primair en voortgezet onderwijs
Locatie: Seats2meet Utrecht CS

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het formulier van Ruimte-OK.

Verdiepingscursussen

Naast bovenstaande cursus worden nog vier cursussen aangeboden. U kunt de cursussen als combinatie of los volgen:

Direct aanmelden