Persoonlijk, stimulerend en betekenisvol onderwijs; scholen en samenwerkingsverbanden zijn ieder op hun eigen manier bezig om de omgeving waarin zij leren en lesgeven aan te passen aan een snel veranderende wereld. Stap voor stap bewegen zij zich naar onderwijs dat leerlingen nog beter bindt en boeit. Tijdens het 11e VO-congres op 29 maart maken we een pas op de plaats en onderzoeken we met elkaar hoe we de ingezette beweging naar eigentijds onderwijs van de afgelopen jaren met nog meer kracht, focus en tempo kunnen voortzetten. VO-congres 2018: tijd voor acceleratie.

Het VO-congres biedt een gevarieerd programma waar bezoekers uit kunnen kiezen. Hoofdspreker is emeritus hoogleraar Herman Pleij. De van tv bekende historicus plaats de huidige onderwijsontwikkelingen in het licht van de geschiedenis.

Tijdens de plenaire sublezingen deelt de Zuid-Afrikaanse arbeids- en organisatiepsycholoog Niel Steinmann de inzichten over samenwerken en netwerken die hij opdeed tijdens zijn jarenlange studie van leeuwen. Claire Boonstra gaat in op de sterk veranderende rol van de schoolleider: wat betekent de transformatie van het onderwijs voor het leiderschap in de school?

Er is ook een breed aanbod van workshops in kleinere setting. In de VO-kantine tenslotte kunt u ongestoord grasduinen in boekenkasten vol informatie, spreekt u met bekende en (nog) onbekende collega’s, staan VO-raad medewerkers voor u klaar om inhoudelijke vragen te beantwoorden en serveren we bijzonder goede koffie...

Datum en tijd

Donderdag 29 maart 2018, van 10.00 tot 16.15 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Locatie

NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Voor wie

Het VO-congres is toegankelijk voor bestuurders en schoolleiders uit het vo, die lid zijn van de VO-raad.

Kosten

De kosten voor deelname zijn 235 euro incl. 6% btw (221,70 excl. btw) per persoon. Lees alle algemene voorwaarden.

Aanmelden

Laat u inspireren door changemakers en leer van collega’s. Krijg handreikingen van experts en vernieuwers. Kom ook naar het VO-congres 2018! 

Meld u aan voor het VO-congres