Op het VO-congres op 11 april duiken we in de belevingswereld van onze leerlingen: Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2010, en Generatie Alpha, geboren na 2010. Wat drijft, motiveert en inspireert deze generatie? En wat betekent dat voor ons werk als leraar, schoolleider en bestuurder?

Gen Z en Alpha zijn volgens veel onderzoeken tegelijkertijd kwetsbaarder én mondiger, bevlogener én beperkter, opener én behoudender, zelfbewuster én zwaarmoediger dan vorige generaties. We ervaren dagelijks dat er ongelooflijk veel omgaat in de hoofden van onze leerlingen. De hele wereld ligt online aan hun voeten en de mogelijkheden qua vervolgopleidingen lijken onbegrensd. Dit klinkt misschien als een flinke verbetering, maar bij al die vooruitgang komt een groot nadeel om de hoek kijken. Jongeren van nu ervaren een enorme prestatiedruk. Voor sommige groepen is het zelfs lastig om het hoofd boven water te houden. Hoe kunnen wij onze leerlingen ondersteunen, uitdagen en inspireren bij het vinden van hun eigen weg?

Programma

Er wordt nog volop gewerkt aan de samenstelling van het programma. Bevestigd zijn in ieder geval de komst van de voorzitter van de Sociaal Economische Raad en lid van de Raad van Advies van de Nationale Jeugdraad, Kim Putters. Gen Z deskundige Daniëlle Schreurs en Peter Ottens die met zijn de Yets Foundation probeert voor iedere jongere een warm thuis te organiseren.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 11 april 2024, van 10.00 tot 16.30 uur
  • Locatie: NBC Congrescentrum in Nieuwegein
  • Kosten: 185 euro p.p. (excl. btw)
Direct aanmelden