Wat is informatiebeveiliging en privacy (IBP) en hoe kunnen scholen hun IBP regelen met behulp van de aanpak IBP? Dit en meer komt aan bod in het gratis webinar Informatiebeveiliging en privacy op 27 oktober 2017.

Scholen maken steeds meer en beter gebruik van ict. Met dat gebruik worden ook steeds meer gegevens over leerlingen verzameld en gebruikt. Het is daarom belangrijk dat er verantwoord en veilig met die gegevens wordt omgegaan. Scholen moeten informatiebeveiliging en privacy (afgekort IBP) zelf goed regelen; een belangrijke randvoorwaarden voor het gebruik van ict in het onderwijs.

Kennisnet ontwikkelde samen met de VO-raad en PO-Raad de 'Aanpak IBP' waarmee scholen IBP op een eenvoudige en gestructureerde wijze kunnen implementeren. Deze 'Aanpak IBP' is een online stappenplan bedoeld voor schoolbestuurders, ict-coördinatoren en docenten die scholen helpt om IBP goed te regelen op school.

Voor wie? 

Dit webinar is voor iedereen uit het po en vo die meer over IBP wil weten. Het is met name bedoeld voor bestuurders, schoolleiders, ict-coördinatoren en docenten die met IBP aan de slag gaan in het po en vo.

Locatie en datum

Het webinar is 27 oktober overal online te volgen na aanmelding. Om het webinar te volgen is het belangrijk dat deelnemers beschikken over een computer met een (stabiele) internetaansluiting. Informatie over verdere specificaties ontvangen deelnemers na aanmelding. Het webinar is van 13:00 - 14:30 uur

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier.