Op 28 februari organiseert het ministerie van OCW een webinar over het praktijkgerichte programma voor de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Het webinar biedt informatie, praktijkvoorbeelden en gelegenheid om vragen te stellen.

Vanaf schooljaar 2024-2025 mogen alle scholen een praktijkgericht programma aanbieden in vmbo-tl en -gl. Bij een praktijkgericht programma voeren leerlingen praktische en levensechte opdrachten uit bij of voor opdrachtgevers (bedrijven en instellingen) binnen en buiten school. Hierdoor ervaren leerlingen hoe het eraan toe gaat in de praktijk.

Tijdens het webinar geven beleidsmedewerkers van het ministerie van OCW uitleg over dit praktijkgerichte programma. Voorbeelden van vragen die aan bod kunnen komen, zijn: hoe past het praktijkgerichte vak in het examenprogramma? En wat betekent het voor de doorstroom? Daarnaast deelt een school die heeft meegedaan aan de pilotfase haar praktijkervaringen. Hoe ontwikkel je een praktijkgerichte opdracht? En wat vraagt de invoering van dit vak van een docent?

Datum en tijd

28 februari 2024, vanaf 15.00 uur

Locatie

Online

Voor wie

Elke school met een gemengde en/of theoretische leerweg

Kosten

Geen

Aanmelden

Direct aanmelden