Hoe kun je als school- of teamleider toekomstbestendige LOB faciliteren en wat betekent dit voor het LOB-programma en de regionale samenwerking? Hoor meer tijdens dit webinar van het Expertisecentrum LOB.

Ontwikkelingen als de nieuwe leerweg in het vmbo en het praktijkgerichte havo-vak versterken de noodzaak van regionale verbinding met bedrijven, instellingen en vervolgonderwijs. Tijdens deze middag voor schoolleiders en teamleiders staan toekomstbestendige LOB en goede samenwerking met regionale partners hiervoor centraal. Aan bod komen vragen als: wat is toekomstbestendige LOB? Hoe kun je leerlingen begeleiden in de ontwikkeling van een realistisch beeld van de (toekomstige) beroepspraktijk en arbeidsmarkt? Wat betekent dit voor het LOB-programma en de samenwerking met bedrijven en andere partners in de omgeving? Hoe kun je dit als school- of teamleider faciliteren?

Dr. Jeany van Beelen-Slijper, Associate Lector bij het lectoraat HRM & Persoonlijk Ondernemerschap van Hogeschool InHolland, neemt deelnemers mee in de afstemming van LOB op beroepen van de toekomst. Daarnaast worden de werkzame principes van succesvolle samenwerking met externe partners besproken. Ook gaan deelnemers door middel van verschillende vormen van interactie met elkaar in gesprek over hoe we LOB samen met de omgeving kunnen inzetten om jongeren voor te bereiden op deze toekomstige beroepen.

Datum en tijd 

Maandag 29 november 2021, van 14.30 - 16.00 uur

Locatie

Online - Vanwege de huidige oplopende Corona-besmettingen is de fysieke bijeenkomst omgezet in een webinar.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je een link om deel te kunnen nemen aan het webinar. Ook als je niet kunt op het tijdstip, kun je je opgeven. Je ontvangt dan na 29 november de replay van het webinar en kun je het terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Direct aanmelden