In de week van 26 februari wordt de derde editie van de Week van Inclusief Onderwijs georganiseerd voor professionals, bestuurders en andere belangstellenden in (en rondom) het onderwijs. Ontdek in drie onlinesessies waar inclusief onderwijs in 2024 staat, wat er nog nodig is en welke volgende stappen scholen, samenwerkingsverbanden en beleidsmakers kunnen zetten.

Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar activiteiten en goede aanpakken van samenwerkingsverbanden en hun scholen in het po en vo. Daarnaast is er veel aandacht voor actuele ontwikkelingen, varianten van expertisecentra bij de ontwikkeling van inclusief onderwijs, en ervaringen van ouders bij de ontwikkeling van een inclusievere leeromgeving.

Deelnemers aan de sessies zijn onder andere: SWV Passend Onderwijs Goeree-Overflakkee, SWV PO 3006, Ambulante Educatieve Dienst Leiden (AED), De Twijn, Expertisecentrum Fierder Onderwijs, SWV Driegang, Ouders & Onderwijs, Stichting Malak, Stichting Het Gehandicapte Kind, SWV primair onderwijs Friesland, School met de Bijbel in Noordeloos, en ouders.

Inifiatiefnemers van de Week van Inclusief Onderwijs zijn Verus, VOS/ABB en het Nederlands Centrum Onderwijs & Jeugdzorg. 

Data

26 februari t/m 1 maart 2024

Locatie

Alle sessies vinden online plaats

Programma per dag

Deze week zijn er drie online sessies, op de onderstaande dagen: 

  • Maandag 26 februari: De stand van zaken in 2024
  • Woensdag 28 februari: Regionale vormgeving van inclusiever onderwijs
  • Vrijdag 1 maart: Ouders en inclusief onderwijs
     

Uitgebreide informatie over de sessies is te vinden op de website van de Week van Inclusief Onderwijs

Kosten

Geen

Aanmelden

Direct aanmelden