Op donderdag 7 november vindt de werkconferentie 'Coaching in de school' plaats in Nijkerk. Deze werkconferentie is speciaal ontwikkeld voor docenten en schoolleiders uit het middenmanagement. Aan het eind van de werkconferentie heeft u praktische handvatten waarmee u (verder) aan de slag kunt met coaching binnen uw school.

Programma

De werkconferentie start met een keynote van Mathijs Drummen waarin hij uitlegt wat het doel van coaching in de school is. Ook licht hij toe hoe u coaching kunt toepassen op verschillende niveaus in de school, denk bijvoorbeeld aan het coachen van (mentor)leerlingen, maar ook aan het coachen van collega’s. Tot slot besteedt Mathijs aandacht aan de vraag hoe u coaching een structurele plek kunt geven in uw school. Na de keynote volgt u workshops en inspiratiesessies. Hierin gaat u aan de slag met beeldcaching, didactische gesprekstechnieken en het coachen van leerlingen en docenten. U gaat naar huis met een actieplan voor uw eigen school.

Workshops

De workshops worden binnenkort bekend gemaakt.

Materiaal

Tijdens de workshops gaat u aan de slag met een opdracht waar u op school mee verder kunt. Ook ontvangt u de presentaties van de sprekers na afloop van de werkconferentie.

Opbrengsten

Na het volgen van de workshops heeft u gezien welke coachingstechnieken er zijn en heeft u ervaren hoe het is om deze zelf toe te passen. Coachen leert u niet in een middag, maar na deze introductie weet u wat coaching inhoudt, hoe u er meer ruimte voor kunt creëren in uw les en/of in de school. Ook weet u welke stappen u kunt zetten om meer collega’s te betrekken en te enthousiasmeren.

Kosten

De deelnemersbijdrage is € 40,-. Dit bedrag is exclusief administratiekosten.

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden voor deze werkconferentie via dit formulier. Neem dan contact op via info@voortgezetleren.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkconferentie? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.