Onder het thema 'Meer verantwoordelijkheden, meer samenwerking' vindt op 27 november a.s. het 13e WMS congres plaats. Hierbij kunt u deelnemen aan een aantal inspirerende workshops, sessies en lezingen rond medezeggenschap, verzorgd door landelijke onderwijsorganisaties en deskundigen uit de praktijk. Een deel van het aanbod sluit aan bij het thema van de dag, maar ook actuele ontwikkelingen komen aan bod.

Keynote speaker is Boris van der Ham, oud-politicus, acteur en voorzitter van het Humanistisch Verbond. DNL theatercollectief gaat tijdens het plenaire deel op geheel eigen wijze in op het thema en zorgt voor de luchtige toets.

Aanbod voor specifieke doelgroepen
Naast een groot aanbod van workshops en lezingen voor een brede doelgroep worden er ook workshops voor specifieke doelgroepen aangeboden. Het LAKS verzorgt in elke ronde een workshop voor leerlingen in de (G)MR. Voor bestuurders, directieleden en schoolleiders, wordt er onder meer een masterclass door Boris van der Ham verzorgd. En in elke ronde worden workshops/lezingen aangeboden voor beginnende/startende (G)MR-leden.

Bekijk het gehele programma en tijdschema. Het congres wordt georganiseerd door Onderwijsgeschillen en het project 'Versterking medezeggenschap'.

Datum en tijden 

Woensdag 27 november 2019, van 9.15 tot 16.10 uur (aansluitend borrel). 

Locatie

ReeHorst, Ede

Voor wie

Dit congres is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de medezeggenschap in het funderend onderwijs: leden van de (G)MR (ouders, personeel en leerlingen) en OPR, schoolbestuurders en -directeuren en andere geïnteresseerden uit het funderend onderwijs

Kosten

De kosten voor deelname bedragen 99 euro, inclusief lunch.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het WMS congres via het online formulier (onderaan de webpagina).