16 t/m 25 september: Boekenweek van Jongeren

06 juli 2022

In september wordt weer een Boekenweek van Jongeren georganiseerd, met allerlei activiteiten om jongeren te inspireren (meer) te gaan lezen en te laten zien hoe leuk en belangrijk dit is. Scholen kunnen hier in hun leesonderwijs bij aansluiten.

Zo kan bijvoorbeeld een gratis geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs worden uitgedeeld in de klas. Deze bundel ‘3PAK’ komt binnenkort beschikbaar op de website van de boekenweek. Ook worden in deze week de ‘Beste Boeken voor Jongeren’ verkozen, die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Scholen kunnen aandacht aan deze boeken besteden in de klas.

Literatour 

Scholen kunnen zich van 13 september t/m 31 oktober ook (met korting) aanmelden voor deelname aan een ‘Literatour’ in februari. Tijdens deze tour gaan diverse schrijvers op scholen in gesprek met jongeren over lezen en hun vak. 

Boekenweek Live 

Het afgelopen jaar werden in het kader van de ‘Boekenweek Live’ ook ontmoetingen tussen oud-boekenweekauteurs en jonge schrijvers georganiseerd. Deze ontmoetingen zijn nog terug te kijken en er is een lesbrief beschikbaar over hoe je hierover in gesprek kunt in de klas.