40 vo-afdelingen krijgen predicaat ‘Excellente School 2019’

20 januari 2020

40 afdelingen van vo-scholen hebben op 20 januari het predicaat ‘Excellente School 2019’ uitgereikt gekregen. De VO-raad feliciteert de scholen/afdelingen die het predicaat hebben ontvangen van harte met het behalen van dit resultaat.

Het predicaat ‘Excellente School’ wordt door de Onderwijsinspectie toegekend aan scholen/afdelingen die op een specifiek gebied uitblinken. Scholen kunnen zich zelf aanmelden voor de titel; zij dienen hierbij te motiveren op basis van welke inspanningen zij in aanmerking komen. Scholen of afdelingen dienen hiertoe te beschikken over de waardering ‘Goed’ van de inspectie en ook moeten de inspanningen voor de gehele leerlijn (onderbouw en bovenbouw) gelden. Een onafhankelijke jury besluit op basis van een analyse, gesprekken en een werkbezoek of de school/afdeling daadwerkelijk het predicaat ontvangt.

De afdelingen/scholen mogen het predicaat in principe drie jaar voeren (2020, 2021 en 2022). De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen verder te stimuleren en te bevorderen dat zij hun kennis delen met andere scholen, zodat scholen kunnen leren van elkaar.           

Overzicht Excellente Scholen

Op de website excellentescholen.nl vindt u een overzicht van alle Excellente Scholen 2019 (in kaartvorm). Ook is op deze website een overzicht in kaartvorm van alle Excellente Scholen 2017, 2018 en 2019 beschikbaar. Het totaal aantal scholen/afdelingen in het vo dat de titel ‘Excellente School’ draagt staat nu op 116.

Aanmelden voor traject Excellente Scholen

Dit jaar vindt weer een nieuw traject Excellente Scholen plaats. Scholen die ook het predicaat Excellent willen behalen, kunnen zich hier van 1 april tot 20 mei 2020 voor aanmelden. De uitreiking van het predicaat 'Excellente School 2020' vindt naar verwachting eind januari 2021 plaats. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de inspectie