45 vo-afdelingen zijn ‘Excellente School 2018’

22 januari 2019

45 afdelingen van vo-scholen hebben op 21 januari het predicaat ‘Excellente School 2018’ uitgereikt gekregen. De VO-raad feliciteert de scholen/afdelingen die het predicaat hebben ontvangen van harte met het behalen van dit resultaat.

Het predicaat ‘Excellente School’ wordt door de Onderwijsinspectie toegekend aan scholen/afdelingen die op een specifiek gebied uitblinken. Scholen kunnen zich zelf aanmelden voor de titel; zij dienen hierbij te motiveren op basis van welke inspanningen zij in aanmerking komen. Scholen of afdelingen dienen hiertoe te beschikken over de waardering ‘Goed’ van de inspectie. Ook moeten de inspanningen voor de gehele leerlijn (onderbouw en bovenbouw) gelden. Een onafhankelijke jury besluit op basis van een analyse, gesprekken en een werkbezoek of de school/afdeling daadwerkelijk het predicaat ontvangt.

De scholen/afdelingen die het predicaat hebben gekregen, kregen dit uitgereikt door een school in de regio die in voorgaande jaren al het predicaat ontvangen had. De inspectie wil hiermee kennisdeling tussen de scholen bevorderen. In dit kader wil de inspectie de nieuwe excellente scholen ook met andere scholen in contact brengen, zodat zij kennis kunnen delen over het terrein waarop ze excelleren.

Overzicht Excellente Scholen

Op de website excellentescholen.nl vindt u een overzicht van alle Excellente Scholen 2018, alsook een overzicht in kaartvorm. Ook zijn op deze website een overzicht van alle Excellente Scholen 2016, 2017 en 2018 en een overzicht in kaartvorm hiervan, beschikbaar. 

De predicaten zijn drie jaar geldig. Het totaal aantal scholen/afdelingen in het vo dat de titel ‘Excellente School’ draagt staat nu op 110.

Aanmelden voor traject Excellente Scholen

Dit jaar vindt weer een nieuw traject Excellente Scholen plaats. Scholen die ook het predicaat Excellent willen behalen, kunnen zich hier van 13 maart tot 22 mei 2019 voor aanmelden. De uitreiking van het predicaat 'Excellente School 2019' vindt naar verwachting eind januari 2020 plaats. Meer informatie over de voorwaarden en het (aanmeld)proces vindt u op de website van de inspectie. Dit jaar kunt u voor het eerst ook het beoordelingskader van de jury inzien