Aanlevertijden voor tijdig verzenden examenwerk

25 mei 2022

Een belangrijk aandachtspunt in de examenperiode is te zorgen dat het na te kijken examenwerk tijdig bij de tweede en weer terug bij de eerste corrector is. Daarom heeft de VO-raad in samenspraak met FvOV, Plexs en CvTE de 'Adviestabel opsturen examenwerk naar eerste en tweede corrector' opgesteld.
Essentieel om vertraging in de bezorging te voorkomen is dat de examenpakketten niet te dik zijn en goed worden aangeleverd. Gebruik daarvoor de door PostNL verstrekte brievenbusmal. Hiermee is het makkelijk het maximum te verzenden examenwerk te bepalen en de envelop op de juiste wijze in het verzendproces komt. Een te dik pakket gaat een ander sorteerproces is en niet kan worden gegarandeerd dat de bezorging dan op tijd is.


In de tabel zijn 31 mei en 1, 2 en 3 juni de eerstkomende data waarop het werk van examens bij de tweede corrector zou moeten liggen. De dag waarop examenwerk weer retour bij de eerste corrector moet zijn is uiterlijk 7 of 8 juni (afhankelijk van het examen). Raadpleeg de adviestabel voor de aanlevertijden van de verschillende examens en hou rekening met de verwerkingstijd bij de verzending. De tabel bevat ook de data voor tijdvak 2.

Zie voor meer informatie de speciale webpagina van PostNL over het verzenden van examenwerk.

Daarin geeft PostNL onder meer het volgende aan:
"Examens die op werkdagen voor 17.00 uur bij een PostNL-punt liggen, bezorgen we zoveel mogelijk de volgende dag. Komen we langs wanneer er niemand is? Dan ligt deze een dag later na 15.00 uur bij een PostNL-punt bij jou in de buurt. Verstuur je de examenpost op zaterdag, dan bezorgen we op dinsdag. Let op! De locatiewijzer staat standaard ingesteld op alle beschikbare examenpostlocaties. Voor 24 mei zou de uiterste aanlevertijd van PostNL, maandag 23 mei, 17.00 uur zijn."