Bijna 50 scholen starten met aanleg Gezond Schoolplein

15 september 2014

De komende periode gaan 49 scholen in het po, vo en mbo met (financiële) ondersteuning aan de slag met de realisatie van een Gezond Schoolplein. In januari startten al 21 scholen, waarmee het totaal op 70 scholen komt. Zij kunnen een belangrijke voorbeeldfunctie vervullen voor andere scholen die ook een Gezond Schoolplein willen bouwen.

Scholen konden tot en met 9 mei via gezondeschool.nl ondersteuning aanvragen bij de aanleg van een Gezond Schoolplein: een plein dat leerlingen de ruimte biedt om te bewegen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. In totaal zijn 44 scholen uit het po, 12 scholen uit het vo en 4 scholen uit het mbo hiervoor geselecteerd. De Gezonde Schoolpleinen worden mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en OCW. De realisatie is in handen van Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven en de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

De geselecteerde scholen krijgen een financiële bijdrage voor de inrichting en aanleg van het schoolplein en begeleiding bij onder meer het:

  • ontwerp- en realisatieproces
  • organiseren van beheer en onderhoud
  • uitvoeren van een Gezonde School-activiteit rond thema’s als voeding, bewegen, roken, alcohol, etc.
  • behalen van het vignet Gezonde School
  • vervullen van een ambassadeursrol richting alle scholen in Nederland.
     

Zelf aan de slag!

Nu alle 70 scholen bekend zijn, kunnen scholen geen aanvraag meer indienen voor ondersteuning bij de realisatie van een Gezond Schoolplein. Wel kunt u natuurlijk zelf aan de slag gaan met een Gezond Schoolplein. Op de website van Gezonde School vindt u meer informatie en handige downloads. Daarnaast vindt u hier inspirerende verhalen van een aantal van de 70 geselecteerde scholen. Deze scholen kunnen een belangrijke voorbeeldfunctie vervullen.

Meer informatie

Zie gezondeschool.nl voor meer informatie over de Gezonde Schoolpleinen. U vindt hier ook het overzicht van alle geselecteerde scholen.