Bijwerken gegevens Scholen op de kaart: open dagen en kernwoorden

21 september 2022

De tijd voor schooloriëntatie komt er weer aan, waarbij veel ouders gebruikmaken van de website scholenopdekaart.nl. De schoolpagina op Scholen op de kaart is daarmee het visitekaartje richting deze ouders. Met name het hoofdstuk ‘Over de school’ is hierbij extra belangrijk; dit is de eerste pagina die een bezoeker ziet. Op deze pagina staan onder andere de open dagen en kenmerken van de school. Vensters adviseert daarom om deze indicatoren extra te controleren en er een goede toelichting bij te schrijven via Mijn Vensters.

Open dagen

Het begin van het schooljaar is een goed moment om de data van de open dagen te publiceren. Bij de indicator 'Open dagen' kan je als school de open dagen invullen en direct een voorbeeld hiervan bekijken. De open dagen staan op scholenopdekaart.nl bij ‘Bezoek deze school’ in het hoofdstuk 'Over de school'.

Kernwoorden

In de indicator 'Kernwoorden' staan de vijf belangrijkste kernwoorden van de school. De kernwoorden staan op scholenopdekaart.nl bij ‘Kenmerken van de school’ in het hoofdstuk 'Over de school'.

Zo werk je de indicatoren bij:

  1. Ga naar mijn.vensters.nl en log in
  2. Ga naar Mijn Scholen op de kaart
  3. Open de betreffende indicator
  4. Schrijf een toelichting en publiceer de indicator