Christelijk Lyceum Veenendaal en Aventurijn Almere sportiefste scholen van Nederland 2018

12 april 2018

Het Christelijk Lyceum Veenendaal en Aventurijn uit Almere mogen zich de sportiefste scholen van Nederland 2018 noemen voor respectievelijk het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Op 11 april kregen zij tijdens de finale in Nijmegen de titel en bijbehorende waardecheque uitgereikt. Het is voor het eerste dat ook een verkiezing voor het vso werd gehouden.

In de finale werd vso-school Aventurijn uit Almere uiteindelijk uit drie genomineerden tot winnaar van deze verkiezing verkozen. De jury toonde zich onder de indruk van de manier waarop de school het kind centraal stelt. ‘Alle kinderen bewegen op hun eigen niveau. Ook staat er een professioneel team met een duidelijke visie, dat alle vertrouwen krijgt van de schoolleiding en dat ook waar maakt’, zo staat in het juryrapport. De school ontving een watersport tweedaagse en waardecheque van 500 euro.

Daarnaast kreeg het Christelijke Lyceum Veenendaal de titel ‘Sportiefste vo-school van Nederland’ uitgereikt, inclusief bijbehorende waardecheque van 3000 euro. De jury koos de school uit vier genomineerden. ‘Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst de kunst alle leerlingen te verleiden om een leven lang te bewegen. De vaksectie bewegingsonderwijs is zeer ondernemend en benut ruimschoots de mogelijkheden die geboden worden voor samenwerking binnen de school maar ook met de omgeving’, aldus de jury.

Er werden ook prijzen uitgereikt voor de beste podiumpresentaties, deze gingen naar het Roelof van Echten College uit Hoogeveen en VSO Impuls uit Tegelen. Beiden ontvingen waardecheque’s ter waarde van 750 euro.

Over de verkiezing 

De verkiezingen van de sportiefste scholen van Nederland worden om de twee jaar georganiseerd door de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF. Dit keer gebeurde dit in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), Special Heroes, Uniek Sporten en de gemeente Nijmegen. Namens de VO-raad zat beleidsadviseur Jessica Tissink in de jury voor de vso-verkiezing. Yvonne Sanders (projectleider Gezonde School voor de VO-raad) was voorzitter van de jury voor de vo-verkiezing. 

Lees ook het nieuwsbericht van de KVLO over de verkiezing van de sportiefste scholen. Op hun website komen binnenkort ook de foto's en video's van de podiumpresentaties beschikbaar. 

De bij dit bericht gebruikte foto toont de delegatie van het Christelijk Lyceum Veenendaal die werd ondervraagd door de jury. Van links naar rechts: leerlinge Annelies van Dijk, leraar bewegingsonderwijs Wiebe Westerterp en rector-bestuurder Willem de Vos.