De open dagen komen er weer aan: maak gebruik van Scholen op de kaart

18 november 2021

In november zijn weer de eerste open dagen op vo-scholen, waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders kunnen kennismaken met de school en de sfeer kunnen proeven. Veel ouders starten hun oriëntatie op de scholen die ze willen bezoeken op de website Scholen op de kaart; het is dus belangrijk om hier een goed beeld te geven van de school en de open dagen duidelijk vindbaar te maken.

Online campagne

Vorige maand heeft Vensters VO samen met Vensters PO een online campagne uitgezet om Scholen op de kaart nog meer bij ouders onder de aandacht te brengen. De campagne liep twee weken en heeft in totaal bijna 3,5 miljoen mensen bereikt. Zo’n 30.000 personen hebben naar aanleiding van de campagne ook direct de website bezocht.

In het artikel 'Online bezoekerscampagne Scholen op de kaart' lees je op welke doelgroepen de campagne gericht was, op welke kanalen geadverteerd werd, wat de resultaten van de campagne waren en hoe ouders reageerden op de schoolpagina's op Scholen op de kaart. Eén van de belangrijkste bevindingen was dat ouders veel waarde hechten aan actuele informatie op Scholen op de kaart.

Actualiseer Scholen op de kaart

In Mijn.Vensters kan je alle gegevens voor Scholen op de kaart invullen. Denk bijvoorbeeld aan de kenmerken van de school en de fotocarrousel die goed de sfeer van de school kunnen weergeven. Als je alle informatie hebt ingevuld, actualiseer je de open dagen van dit schooljaar. Dit kan op mijn.vensters.nl bij de indicator Open dagen. 

Heb je alle gegevens geactualiseerd? Download dan via het ManagementVenster de Factsheet VO. Op deze factsheet vindt je allerlei informatie over jouw school, zoals het aantal leerlingen, slaagpercentage, resultaten van tevredenheidsonderzoeken en overige gegevens. De informatie is overzichtelijk weergegeven in tabellen. Je kan  de factsheet uitprinten en neerleggen op de open dagen, en /of toevoegen aan de schoolwebsite. De Factsheet VO vindt je als je inlogt op mijn.vensters.nl en kiest voor de module ManagementVenster.

Bekijk ook een voorbeeld Factsheet VO