De QuickScan Burgerschap: Haal meer uit uw burgerschapsonderwijs!

08 september 2020

Met de QuickScan Burgerschap lanceert de VO-raad een unieke tool waarmee scholen hun burgerschapsonderwijs naar een hoger plan kunnen brengen.

De uitkomsten van de QuickScan Burgerschap maken inzichtelijk hoe het burgerschapsonderwijs op dit moment in de school ervaren wordt. Het is een hulpmiddel om in gesprek te gaan en een koers en ontwikkelpunten te formuleren. Om scholen nog beter op weg te helpen, leidt de QuickScan Burgerschap ook naar een Toolbox Burgerschap, met tips, links, informatie en voorbeelden.

Evaluatie burgerschapsonderwijs

Het initiatief voor het invullen van de scan kan komen uit verschillende lagen van de school, van schoolleiding tot coordinatoren of leraren. Door de scan jaarlijks uit te voeren is het instrument ook te gebruiken in de kwaliteitscyclus.

Nieuwe wet: minder vrijblijvend

Minister Slob stuurde begin 2020 het definitieve wetsvoorstel 'Verduidelijking burgerschap in het funderend onderwijs' naar de Tweede Kamer. De invoering van de wet is naar verwachting 1 augustus 2021. De wettelijke burgerschapsopdracht voor scholen wordt daarmee minder vrijblijvend. 

Vragen? Mail ze naar: burgerschap@vo-raad.nl