Deadline aanmelding Nummervoorziening Educatieve Content Keten 15 december

22 november 2018

Om gebruik te maken van het identificatienummer voor de Educatieve Content Keten (ECK iD), moeten scholen zich voor 15 december aanmelden bij de dienst Nummervoorziening van Kennisnet.

Met het Programma Start Schooljaar 2019 – 2020 wordt een volgende stap naar toekomstbestendig gebruik van digitaal lesmateriaal gezet. In het vo wordt namelijk een nieuwe digitale identiteit geïntroduceerd, het zogenoemde ECK iD.

Het ECK iD is wettelijk bepaald als hét unieke iD dat fungeert als anonieme sleutel in de geautomatiseerde processen tussen school, leveranciers en uitgeverijen. Het ECK iD is bedoeld om digitaal leren veilig en betrouwbaar te houden. 

Binnen Edu-K, het publiek-private platform in de leermiddelenketen, heeft de VO-raad zich hard gemaakt voor de komst van het ECK iD. Na het privacyconvenant onderwijs, is het ECK iD een logische volgende stap in de versteviging van de privacy rond digitaal lesmateriaal. Ook vereenvoudigt het ECK iD de geautomatiseerde samenwerking in de keten en daarmee het gebruik van digitaal lesmateriaal.