Deel uw gouden tip en win de Inspiratieprijs Gezonde School

04 september 2019

Heeft uw school een gouden tip over wat goed werkt om een gezonde leefstijl van leerlingen te bevorderen? Het programma Gezonde School roept scholen op deze tips te delen, ter inspiratie van andere scholen. De inzender van de beste tip wint de Inspiratieprijs Gezonde School 2019, een bedrag van 1000 euro om de tip (verder) te verankeren binnen de school.

Update 17 september: de uiterste inzenddatum is inmiddels verstreken. Via de website van Gezonde School kunt u stemmen op de beste tip.

Winnaar

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van de Gezonde School op 31 oktober 2019. Deze school krijgt hier de Inspiratieprijs Gezonde School uitgereikt en zal ook een korte presentatie houden. Ook de scholen die de tweede en derde plek behalen, krijgen hier een podiumplek en winnen respectievelijk 500 en 250 euro.
Alle gouden tips worden gepubliceerd op de website van Gezonde School.

Zie ook de veelgestelde vragen Inspiratieprijs Gezonde School 2019.

Wat levert het op?
Vorig jaar ging de Inspiratieprijs naar het Zone.college in Almelo met de gouden tip: ‘Een rookvrije generatie is het werk van allen!’ De overwinning heeft de school veel gebracht. Initiatiefnemer Dennis Timmer: “Dankzij het prijzengeld hebben wij materialen met een rookvrij-teken kunnen aanschaffen, zoals stoeptegels, beachvlaggen en posters. Een ander deel van het geldbedrag gebruiken we voor de scholing van medewerkers. Ook heeft de Inspiratieprijs ons veel positieve reacties opgeleverd én een nieuwsbericht in het Algemeen Dagblad. Ik raad iedere school aan om mee te doen!”.