Digitaal leermateriaal niet beschikbaar van vrijdagavond 3 juli tot zaterdagochtend 4 juli

06 mei 2020

Vanwege landelijk onderhoud in de leermiddelenketen hebben docenten en leerlingen op vrijdag 3 juli vanaf 17.00 uur tot zaterdag 4 juli 9.00 uur geen toegang tot digitaal leermateriaal uit het leermiddelenfonds van scholen. Contactpersonen binnen scholen worden op korte termijn hierover geïnformeerd door hun leveranciers.

In de praktijk betekent het voor de scholen dat het platform – waarmee de leermiddelen worden ontsloten – tijdelijk geen toegang kan geven tot een groot deel van het digitale leermateriaal. Docenten en leerlingen hebben wel toegang tot andere functionaliteiten van de elektronische leeromgevingen, zoals roosters en cijfers. De VO-raad roept scholen op om docenten en leerlingen actief te informeren over het onderhoud, zodat zij daar in hun planning rekening mee kunnen houden.

Het grote onderhoud van de leermiddelenketen begin juli is nodig om ervoor te zorgen dat de start van het schooljaar 2020-2021 zo vlekkeloos mogelijk verloopt. 

De VO-raad heeft met leveranciers afspraken gemaakt over de exacte datum en de tijdstippen waarop het onderhoud plaatsvindt. Deze data zijn gekozen omdat in de week van 6 t/m 10 juli nog maar één regio de laatste toetsweek afneemt. Het is niet mogelijk om het onderhoud later uit te voeren, omdat bepaalde zaken nog moeten worden getest met scholen voordat zij met vakantie gaan.