Eerst noodhulp voor Sint Maarten, daarna weer onderwijs

12 september 2017

Na de grote schade die orkaan Irma heeft aangericht, maken ook de scholen op de bovenwindse eilanden de balans op. Scholen en besturen die vrijdag op de nationale actiedag hulp willen bieden, wordt geadviseerd geld in te zamelen en voorlopig geen goederen op te sturen.

VO-raad en PO-Raad kunnen zich voorstellen dat scholen graag een bijdrage willen leveren maar adviseren in dit stadium geen goederen zoals schoolboeken in te zamelen en op te sturen. Noodhulp is er nu de eerste prioriteit. Pas daarna kan het eiland beginnen met de wederopbouw.

Na de grote schade die orkaan Irma heeft aangericht, maken ook de scholen op de bovenwindse eilanden de balans op. Scholen op St Eustatius en Saba hebben inmiddels hun deuren weer geopend. Op Sint Maarten is dat nog onmogelijk en krijgen leerlingen voorlopig nog geen onderwijs.

Vrijdag 15 september is uitgeroepen tot een nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van Sint Maarten. Donaties kunnen naar het Rode Kruis dat hiervoor Giro 5125 heeft geopend.