Het VO-congres gaat door!

20 september 2022

Door een brand in het congrescentrum NBC kon het VO-congres op 22 september niet doorgaan. Gelukkig is het gelukt een nieuwe locatie en datum te vinden. Het VO-congres vindt nu plaats op woensdag 23 november 2022, van 10.00 tot 16.30 uur in het Beatrix Theater in Utrecht.

Logo VO-congres 2022Samen werken aan de toekomst van ons onderwijs

We gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van ons onderwijs. We wisselen ervaringen en goede voorbeelden uit en zoeken naar oplossingen voor zaken waar we tegenaan lopen – in de scholen, in onze rol als schoolleider of bestuurder, in ons gesprek met politiek en samenleving.

Henk Hagoort en Ingrid de Bonth, de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van de VO-raad, presenteren hun ideeën en plannen voor de agenda van de sector voor de komende tijd. Onder andere minister Dennis Wiersma zal hierop reageren. 

Andere sprekers zijn:

  • Marcel van Herpen (Centrum voor Pedagogisch Contact, auteur van ‘Ik, de leraar’, ‘Wij, de leraar’ en ‘Wij zijn leiders’.
  • Kristin Vanlommel (lector Hogeschool Utrecht): Wat maakt het organiseren van verandering zo complex? Zeven centrale lessen.
  • Roek Lips (bevlogen inspirator): Nieuw leiderschap. Wie kies je om te zijn?
  • Bram Eidhof (auteur van het Handboek Burgerschapsonderwijs): Vijf misverstanden en drie essentiële tips.
  • Louise Elffers (auteur van boek ‘Onderwijs maakt het verschil’): Kansengelijkheid in het Nederlandse onderwijs.
  • Gregory Sedoc (voormalig Olympisch atleet en NOS-analist): Hoe talent aan te boren en te ontwikkelen.


Daarnaast zijn er diverse workshops: o.a. over hoe je leerlingen betrekt bij schoolontwikkeling, de toekomst van het examen, hoe goed te zorgen voor je team, later selecteren in de praktijk, leren van de Nieuwe Leerweg en de school als professionele leergemeenschap. 


Kortom, het VO-congres is een unieke gelegenheid om collega’s te ontmoeten en in gesprek te gaan over wat je bezighoudt, tijdens de workshops maar uiteraard ook in de koffiepauzes, de ruime lunchperiode en tijdens de afsluitende borrel.

Aanmelden

Had je je aangemeld voor 22 september? Dan krijg je een mail van ons met een nieuwe uitnodiging.