In EenVandaag: Zoveel mogelijk eenduidig advies vanuit wetenschap

23 november 2020

Zorg zoveel mogelijk voor eenduidig advies vanuit de wetenschap. Dat zei voorzitter Paul Rosenmöller vanavond in reactie op het pleidooi van epidemioloog Patricia Bruijning om de coronamaatregelen op scholen aan te scherpen.

De epidemioloog van het UMC pleitte in de media onder andere voor het overwegen van ander testbeleid en aanpassing van maatregelen in geval van besmettingen. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat wetenschappers nieuwe inzichten met elkaar delen, maar de VO-raad dringt erop aan terughoudend te zijn met steeds wisselende en soms tegenstrijdige adviezen aan scholen.

“Wat je eigenlijk wil is dat wetenschappers met elkaar spreken en dat het OMT een advies geeft aan het kabinet waarop scholen dan kunnen varen.”, aldus VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller in televisieprogramma EenVandaag. “We zijn met z’n allen bezig om op een verantwoorde manier scholen open te houden. Wat daarbij ook helpt is zoveel mogelijk rust. Ook mevrouw Bruijning en anderen zeggen: laten we het onderwijs door laten gaan. En als we dan allemaal aan dezelfde kant van het touw trekken dan betekent dat: zorg zoveel mogelijk voor eenduidig advies vanuit de wetenschap”, aldus Rosenmöller.