Input zeer gewenst: meld u aan voor consultatiebijeenkomst over IJkpunten burgerschapsonderwijs

24 maart 2021

Op korte termijn verandert de wettelijke opdracht voor scholen aangaande het burgerschapsonderwijs en dit betekent waarschijnlijk iets voor u.

In augustus 2021 wordt naar verwachting de wetsherziening van kracht die scholen meer richting geeft aan hoe zij aan de burgerschapsopdracht dienen te voldoen. De VO-raad werkt mee aan IJkpunten die scholen helpen bij de inrichting van kwalitatief goed burgerschapsonderwijs. De IJkpunten worden in samenwerking met de VO-raad, PO Raad en MBO Raad opgesteld door de Academische Werkplaats Sociale Kwaliteit van Onderwijs.

Oproep voor deelname

Dinsdag 20 en maandag 26 april (keuze voor een van de twee), bespreken wij de IJkpunten graag met geinteresseerde bestuurders, schoolleiders, burgerschapscoordinatoren en docenten. De start is 15.00 en de duur is 75 minuten. Houdt u of een van uw collega's zich bezig met de schoolbrede vormgeving van burgerschapsonderwijs? Dan zijn de IJkpunten wellicht interessant voor u. Wij horen graag van u in welke mate de IJkpunten relevant en toepasbaar zijn binnen uw werkomgeving.

Aanmelden voor deze consultatiebijeenkomst kan tot 16 april.
Aanmelden voor bijeenkomst 20 april / Aanmelden voor bijeenkomst 26 april.