Inspiratieprijs Gezonde School uitgereikt

01 november 2018

Het Zone.college uit Almelo heeft met de tip ‘Een rookvrije generatie is het werk van allen’ de Inspiratieprijs Gezonde School 2018 gewonnen. De school kreeg de prijs van 1000 euro uitgereikt op het eerste Gezonde School congres op 30 oktober. In totaal deden 22 scholen mee aan de verkiezing van de Gouden Tip op het gebied van een gezonde leefstijl op school. Alle tips zijn terug te vinden op de website van Gezonde School.

Naast het Zone.college vielen ook het Blariacumcollege uit Venlo en Obs jongLeren uit Drunen in de prijzen, met hun tips 'Dynamisch Schoolplein' en ‘JongLeren in de tuin, het hele jaar rond’. Zij kregen hiervoor respectievelijk de tweede prijs van 500 euro en derde prijs van 250 euro uitgereikt. Alle drie de scholen gaan het geld inzetten om hun tip verder te ontwikkelen.

Tot eind oktober kon worden gestemd op alle ingezonden tips via de website van Gezonde School. In totaal zijn ruim 3000 stemmen uitgebracht. De tips met de meeste stemmen zijn tot winnaar uitgeroepen.