Is uw school de ‘Sportiefste vo-school van Nederland?

19 november 2019

Heeft uw school een goede aanpak voor bewegen en sport, waarmee u een actieve leefstijl bevordert onder leerlingen? U kunt zich dan nu aanmelden voor de verkiezing van de ‘Sportiefste vo-school van Nederland 2020’.

De verkiezing wordt iedere twee jaar georganiseerd door de KVLO samen met NOC*NSF. Doel is om scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod voor bewegen en sport hebben, in het zonnetje te zetten. En om hen een podium te geven om andere scholen te inspireren.

In 2018 won het Christelijk Lyceum Veenendaal de titel. Wilt u als school hier ook voor in aanmerking komen, dan kunt u zich aanmelden via het online aanmeldformulier. U kunt dit formulier - inclusief de gevraagde bijlagen - tot 31 januari 2020 mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl

Voorwaarden voor deelname

Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich aanmelden. Belangrijk is dat er op uw school, behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Ook dient uw school in het bezit te zijn van het themacertificaat 'Bewegen en Sport' van de Gezonde School. Meer informatie vindt u in het document met alle spelregels

Het verdere traject

Uiterlijk 14 februari zal de nominatiecommissie bekend maken welke vier scholen worden uitgenodigd om met een groep van 32 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. Aan iedere genomineerde school zal één van de juryleden een audit/bezoek brengen om een brede indruk te krijgen van de praktijk van de school.

De genomineerden strijden in april 2020 tijdens de finale op het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de titel ‘Sportiefste vo-school van Nederland 2020’, inclusief bijbehorende prijs. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal clinics aangeboden.

Bekijk de hoogtepunten van de verkiezing in 2018: