JongerenOnderwijsraad zoekt nieuwe deelnemers

20 mei 2021

De Onderwijsraad zoekt 18 leerlingen en studenten die vanaf september 2021 in een nieuwe JongerenOnderwijsraad willen meedenken over het onderwijs in Nederland.

De Onderwijsraad geeft advies aan de regering en aan de Eerste en Tweede Kamer over onderwijs in Nederland. In deze adviezen willen de raadsleden ook de ervaringen en meningen van jongeren meenemen. Daarom willen ze graag regelmatig in gesprek met leerlingen en studenten: wat leeft er bij hen en welke behoeftes, ideeën en wensen hebben zij voor het onderwijs? Twee jaar geleden is hiervoor de JongerenOnderwijsraad opgericht.

De termijn van deze eerste raad zit er nu bijna op. De Onderwijsraad zoekt daarom 18 leerlingen en studenten van alle onderwijsniveaus en -soorten, die willen deelnemen aan de nieuwe raad. Deze raad begint in september 2021 en duurt tot juni 2023.

Meer weten of aanmelden?

In een flyer voor leerlingen en studenten staat meer informatie over wat het inhoudt om deel uit te maken van de JongerenOnderwijsraad, alsook informatie over aanmelding.