Kent u de ‘Leraar van het Jaar 2021’?

05 februari 2020

Kent u een leraar die de titel ‘Leraar van het Jaar’ verdient? Nomineer hem of haar dan direct voor de verkiezing ‘Leraar van het Jaar 2021’, die dit jaar wordt georganiseerd door de groep Leraren van het Jaar.

Elke dag staan er duizenden leraren met volle overgave voor de klas omdat zij geloven dat alle leerlingen het beste onderwijs verdienen. Met de ‘Leraar van het Jaar verkiezing’ wil de groep Leraren van het Jaar hun vakmanschap en passie erkennen, waarderen en zichtbaar maken. De verkiezing straalt af op de hele beroepsgroep en biedt de leraren van Nederland een welverdiend podium.

Sinds de eerste leraar binnen het voortgezet onderwijs in 1999 de trofee ontving van de minister van Onderwijs, volgden vele leraren uit het po, vo, mbo en so. Alle Leraren van het Jaar zijn een jaar lang ambassadeur van het onderwijs voor hun sector. In die functie treden ze onder meer op in de media, houden ze presentaties op scholen en schuiven ze aan bij de minister en sectorraden. 

Naast leidinggevenden kunnen ook collega-leraren, ondersteunende medewerkers, leerlingen en ouders een leraar nomineren. De winnaar wordt rond de Dag van de Leraar op 5 oktober bekendgemaakt.