Klassen biedt scholen dagprogramma: met het hele team werken aan kansengelijkheid

15 juli 2021

Wat kan je als onderwijsteam doen om gelijkere kansen te creëren op je school? Het impactprogramma Klassen biedt - samen met Stichting LeerKRACHT – volgend schooljaar opnieuw een dagprogramma aan voor po- en vo-scholen, waarbij het hele team - van conciërge tot bestuurder – met deze vraag aan de slag gaat.

Er wordt gekeken wat de school al doet en waar nog kansen en uitdagingen liggen. Waar loop je tegenaan als docent, als IB’er of als schoolleider? En wat zijn mogelijke oplossingen binnen de school? Wat heb je daarbij van jezelf en de ander nodig? Hoe ga je dat samen aanpakken? Met het hele team worden ambities gesteld voor de toekomst en wordt een plan van aanpak - met concrete acties - gemaakt.

Fragmenten en thema's uit de serie Klassen vormen hierbij het startpunt. Er wordt geput uit de kennis die is opgedaan tijdens het impacttraject van Klassen; kennis, ervaringen en interventies die bewezen effectief zijn om kansengelijkheid te verminderen.

In voorgesprekken met de schoolleider(s) wordt het programma aangepast naar de wensen van de specifieke school. 

Deelname

Voor dit programma is Klassen op zoek naar scholen die deze dag willen aangrijpen als springplank voor een langer traject, waarin kansengelijkheid een speerpunt is en blijft binnen de school. Hiervoor is het belangrijk dat alle functies binnen het schoolteam vertegenwoordigd zijn en dat het team samen wil werken om de doelen te bereiken. 

Er is nog ruimte voor tien scholen om mee te doen. Aanmelden kan tot eind juli via dit formulier. De selectie van deelnemers zal in september bekend gemaakt worden.

Vragen over het dagprogramma kunt u stellen via Klassen@eenvandejongens.nl.

In het najaar van 2021 zullen in alle provincie ook vervolgmeetups van Klassen plaatsvinden.
 

Lees ook het Klassen Magazine 
Klassen – meer dan tv – trok met een impactprogramma het land in, in een zoektocht naar oplossingen voor de toenemende kansenongelijkheid. Er waren meetups in elke provincie, een jongerenraad ging van start én Klassen ging de scholen in. Recent publiceerde HUMAN het Klassen Magazine, dat lezers meeneemt in alles dat Klassen was, is en nog gaat zijn.