Kosteloze ondersteuning door studenten: nog enkele plekken beschikbaar

25 januari 2024

Nog enkele scholen (havo en vwo) kunnen zich aanmelden voor kosteloze ondersteuning door studenten in de periode maart-juli 2024. Deze studenten kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor het geven van één-op-één (online) bijles, het ondersteunen bij praktische opdrachten of het lesgeven aan kleine groepjes.

De vorm van de inzet wordt geheel in samenspraak met de betreffende docent vastgesteld. De studenten worden getraind en begeleid vanuit een universitaire lerarenopleiding. Ondersteuning is mogelijk in alle vakken.

De studenten bieden zo extra mankracht en kunnen de docenten (tijdelijk) ontlasten. Belangrijke bijvangst is dat al deze studenten in aanraking komen met het onderwijs. Zij ervaren direct hoe mooi en belangrijk het is om daadwerkelijk leerlingen (en leraren) te ondersteunen en worden zo hopelijk enthousiast gemaakt voor het leraarschap.

Inzet mogelijk vanuit onderzoek ‘Kansrijke interventies’

De ondersteuning door studenten is mogelijk in het kader van het lopende onderzoek ‘Kansrijke interventies in het vo’, dat wordt gefaciliteerd door StudentinzetopSchool. Hierbij wordt op diverse vo-scholen gekeken naar de effectiviteit van de inzet van student-assistenten in de lessen.

De vereisten voor dit onderzoek zijn dat de inzet van de studenten plaatsvindt in de leerjaren vanaf 3 havo en 3 vwo, met uitzondering van de eindexamenklassen. Ook moet sprake zijn van twee parallelklassen van één docent.

Het onderzoek wordt gesubsidieerd vanuit NWO. Dat betekent dat de inzet van de studenten geheel kosteloos voor de school is. Sterker nog, de school krijgt een vergoeding voor deelname aan het onderzoek.

Aanmelden

Wil je je als school aanmelden voor deze kans om in de periode maart-juli 2024 één of enkele getrainde studenten aan het onderwijsteam te kunnen toevoegen? Neem dan contact op met info@studentinzetopschool.nl.