LAKS-monitor tevredenheid weer van start

28 juni 2021

Scholen kunnen zich weer inschrijven voor de LAKS-monitor. De LAKS-monitor is een tevredenheidsonderzoek vóór en dóór VO-scholieren. In dit tweejaarlijkse onderzoek zijn de verplichte Venstersvragen opgenomen, waardoor je met de LAKS-monitor direct input levert voor Scholen op de kaart.

Daarnaast worden er nog twintig LAKS-vragen gesteld waarmee de tevredenheid van leerlingen gemeten wordt. U kunt daarnaast ervoor kiezen om maximaal tien vragen aan de monitor toe te voegen tegen een kleine vergoeding.

De LAKS-monitor is dit jaar ingekort en makkelijker geformuleerd waardoor alle leerlingen kunnen deelnemen. De monitor wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is daarom voor scholen gratis af te nemen. De LAKS-monitor is dé manier om het gesprek te starten tussen leerlingen en schoolleiders en kan als houvast dienen om verbeteringen te realiseren op scholen. Zo probeert het LAKS de leerlingenparticipatie en medezeggenschap op scholen te bevorderen.

U kunt de monitor afnemen via verschillende aanbieders. Na afname levert LAKS een uitgebreid databestand aan uw school en kunt u de resultaten vergelijken via de resultatensite. Scholen kunnen zich inschrijven tot en met 22 oktober en de afname start 1 november.